گیربکس صنعتی، رویکردهای کلیدی در خرید گیربکس صنعتی

گیربکس صنعتی ، نکات خرید

گیربکس های صنعتی و دنده ها در طول سالیان، برای کاربری های صنعتی زیادی استفاده شده اند. آنها نه تنها ابزار هایی مناسب و عالی برای گرفتن خروجی عملیاتی مورد نظر هستند، بلکه کار انتقال نیروی چرخشی مورد نیاز دستگاه را نیز انجام می دهند.

با توجه به تقاضای روز افزون در مناطق در حال توسعه، اکثر کسب و کارهای گیربکس های با کیفیت و برند های مطرح را برای عملکرد با ثبات و روان انتخاب میکنند. بنابر این انتخاب گیربکس یک کار مهم تلقی می شود.

در بازار انواع مختلفی از گیربکس ها وجود دارند که میتواننند نیاز های متفاوتی را برطرف کنند. برای انتخاب بهتر بسیار حیاتی است که از نیاز خود به خوبی اگاه باشید. اگر ندانید که دقیقا چه گیربکسی نیاز دارید در این صورت گیربکس مناسب با کار خود را انتخاب نخواهید کرد.

حال با ما همراه باشید تا در این مقاله مطالب و جنبه های مهم انتخاب گیربکس را برایتان بازگو کنیم.

گیربکس چیست؟

در لغت گیربکس، جعبه دنده ترجمه میشود. گیربکس ها ابزار و دستگاه هایی هستند که نیرو را از منبع تولید کننده قدرت دریافت کرده و با تغیر دادن سرعت دوران به قسمت دیگر دستگاه و ماشین الات انتقال میدهند.

گیربکس ها میتوانند افزاینده دوران و کاهنده دوران باشند.

اکثر گیربکس ها از نوع کاهنده هستند که نیرو را به نسبت های استانداردی کاهش میدهند و به سیستم انتقال میدهند. کلیدی ترین سوال که باید در هنگام خرید جواب آن را همراه داشته باشید نسبت تبدیل گیربکس است.

انواع گیربکس صنعتی

ملاحظات مهم در هنگام خرید گیربکس

موارد زیر به شما کمک خواهد کرد که شک و شبه را تا جایی که ممکن است در هنگام خرید گیربکس کاهش دهید. خب بیایید یک نگاهی بیاندازیم.

  • سرویس فاکتور
  • دمای محیط و عملیاتی
  • بار های ضربه ای
  • مکانیزم خروجی
  • شفت خروجی
  • سطح چرخ دنده ها
  • سرویس فاکتور

انتخاب یک گیربکس برای مصارف صنعتی با تصمیم در مورد سرویس فاکتور مناسب شروع می شود. سرویس فاکتور نسبت گشتاور نامی گیربکس به گشتاور مورد نیاز است. در حالی که ضریب سرویس میتواند با هزاران ترکیب از انواع گیربکس ها و کاربری ها متفاوت باشد و به هرکدام عدد خاصی اختصاص یابد؛ برای اکثر کاربری های صنعتی سرویس فاکتور 1.4 کافی است.

برای مثال اگر سرویس فاکتور یک در نظر گرفته شده باشد دیگر هیچ جایی برای بار اضافه وجود نخواهد داشت و این امر باعث گرما بیش از حد گیربکس و خرابی خواهد شد.

خیلی مهم است بدایم که آیا گیربکس مورد نظر برای محیط عملیاتی ما مناسب است یا خیر. حرارت و دمای بالای عملیاتی ممکن است باعث فشار داخلی شود، که سرویس فاکتور مورد نیاز را افزایش میدهد.

دمای عملیاتی – دمای محیط

میزان دمای بالا یا پاین محیط عملیات، غلظت روغن کاری متفاوتی را طلب خواهد کرد. جدای از این مطلب دمای بالای محیط ممکن است سایش داخل دستگاه را افزایش دهد که این امر نیاز به متریال برای جلوگیری از خوردگی و رشد باکتریایی را بوجود خواهد آورد.

بنا بر این شکست در تحلیل این مساله ممکن اس باعث شود که گیربکس انتخابی آنطور که مد نظر ما است در سیستم کاربری نداشته باشد.

بار های ضربه ای در گیربکس صنعتی

همانطور که از نام آنها میتوان استنباط کرد، این بار ها میتوانند باعث افزایش سایش یک یونیت دنده، به ویژه در دندانه ها و یاتاقان های شافت آنها شوند.

اگر این امر به درستی مد نظر قرار نگیرد باعث رخ دادن خرابی زود رس خواهد شد. بارهای ضربه ای به دو دسته تقسیم میشوند:

بارهای ضربه ای یکنواخت و بار های ضربه ای غیر یکنواخت.

همانطور که از نام انها برداشت میشود بارهای یکنواخت همیشه ثابت میمانند اما بارهای ضربه ای غیر یکنواخت در طول کار عوض میشوند.

پس توجه به بارهای ضربه ای در داخل سیستم بسیار حائز اهمیت است و میتواند از بوجود امدن مشکلات پیش بینی نشده جلو گیری کند.

مکانیزم خروجی

سبک خروجی گیربکس میتواند شامل چرخ و زنجیر ، قرقره، تسمه دندانه دار و بسیاری موارد دیگر باشد.

پیکربندی های مختلف خروجی گیربکس از جمله بوش نصب شده روی شفت یا شفت خروجی دوگانه میتواند بار زیادی که دستگاه برای آن طراحی شده را کاهش بدهد.

این مکانیسم های خروجی هرکدام به بلبرینگ های متفاوتی نیاز دارند تا بار محوری یا شعاعی افزایش یافته را کنترل کنند.

شافت خروجی گیربکس صنعتی

شفت خروجی جزئی حیاتی برای انتقال کلی نیروی سیستم است که تنش های پیچشی و برشی را تحمل میکنید.هنگام اندازه گیری و محاسبه یک پروژه باید دقت شود سایز سوراخ گیربکس و شفت خروجی بر اساس نیاز مصرف کننده باشد.

چگونگی قرارگیری چرخ دنده ها . سبک محفظه چرخ دنده ها در یک گیربکس گرمای تولیدی و کارایی آن گیربکس را تعیین میکند. بهترین انتخاب گیربکس آن است که به ازای بوجود آمدن گرمای کمتر گشتاور بیشتری تولید شود.

عامل دیگر مهم در تهیه گیربکس میزان بار توزیعی بر روی آن است.

همچنین بخوانید: نوار نقاله یا کانوایر

نتیجه گیری

فاکتورهای ذکر شده در بالا را برای انتخاب گیربکس برای کار خود در ذهن داشته باشید. برای تهیه کردن موتور و گیربکس مناسب با کاربری خود حتما با مشاور فنی و یک توزیع کننده کالای صنعتی قابل اطمینان مشورت کنید. توجه به نکات کلی و حائز اهمیت در کنار بهره گیری از یک مشاور فنی کمک میکند تا بهترین انتخاب کالای صنعتی را داشته باشید و تا سالها در این زمینه از حداکثر توان سیستم خود بهره برداری بهینه کنید.

خرید گیربکس و کالاهای صنعتی

آبادگرموتور توزیع کننده کلیه کالاهای صنعتی، الکتروموتور های سه فاز و تکفاز، الکتروگیربکس، گیربکس های حلزونی، شافت مستقیم و مکعبی ، الکتروپمپ ها ، فلنج ، فولی ؛ اماده ارایه مشاوره و تهیه و ارسال محصولات مورد نظر شما به اقصی نقاط ایران میباشد.

انواع گیربکس ها

گیربکس های صنعتی انواع متفاوتی دارند که با توجه به نیاز و کاربری مورد استفاده قرار میگیرند. اینجا به صورت فهرست وار نام برخی پرکاربرد ترین ها را مشاهده میکنید.

گیربکس حلزونی (پرکاربرد ترین) -گیربکس چینی NMRV و گیربکس سری VF یا گیربکس 90 درجه،گیربکس های سری SNوPC، گیربکس شفت مستقیم یا هلیکال ،گیربکس کراون ویل، گیربکس خورشیدی یا سیاره ای، گیربکس های صنعتی، گیربکس های کتابی، گیربکس های آویز، گیربکس اکسترودر و گیربکس ایرانی سهند اصفهان و…

گیربکس شافت مستقیم

الکتروگیربکس شافت مستقیم

اجزای تشکیل دهنده گیربکس ها

جزء اصلی تشکیل دهنده هر گیربکس چرخ دنده ها هستند که در کنار آنها سایر اجزای گیربکس قرار میگیرند.

شافت های ورودی و خروجی، سیل (نشت بند یا کاسه نمد)، درپوش روغن (جهت کنترل و بررسی میزان روغن)، یاتاقان یا بیرینگ و در نهایت پوسته که عموما از چدن ساخته میشوند.

دلایل خراب شدن گیربکس ها

خراب شدن گیربکس ها یکی از دلایل اصلی از کار افتادگی ماشین ها است. دلایل مختلفی میتواند باعث خراب شدن گیربکس شود. بدیهی است اگاهی از این موارد میتواند از مشکلات پیشبینی نشده تا حدودی پیشگیری کند. در اینجا به صورت فهرست وار مواردی را بیان خواهیم کرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *