خیلی از دستگاه هایی که با باتری کار میکنند، برای تامین نیرو به موتورهای DC مجهز هستند. به دلیل سرعت بالای شفت موتورهای DC یا متناوب که معمولا زیر بار به چیزی بین 1500 تا 6000 دور دردقیقه میرسد . این موتورها مجهز به گیربکس عرضه میشوند.
بدون وجود گیربکس ، سرعت خروجی موتور از نیاز های کاربری که مد نظر است فراتر میرود. از آنجایی که خیلی از کاربری ها نیازمند سرعت کنترل شده هستند ، اکثر موتورهای DC در شفت خروجی با گیربکس های مکانیکی کوپل مشوند.
دنده های گیربکس قدرت موتور DC را مهار میکنند
همانطور که گفته شد سرعت شفت موتورهای DC عددی بین 1500 الی 6000 دور در دقیقه زیر بار است. این سرعت شفت عموما از نیاز دستگاه ها بالاتر است. و این عدد معمولا خیلی بیشتر از نیاز پروژه ها است.
خیلی از موتورهای DC برای کاهش سرعت شفت با گیربکس کوپل میشوند . این کار علاوه بر کاهش سرعت خروجی باعث افزایش گشتاور موتور میشود.
همانطور که میدانید بسته به نسبت تبدیل گیربکس و اتلاف معمول در دنده ها گشتاور خروجی موتور مشخص میشود.
موتور DC گیربکس دار بهتر است یا بدون گیربکس
موتورهای DC در رنج وسیعی از کاربری ها برای تامین نیروی محرکه دستگاه استفاده میشون. جایی که سرعت شفت موتور عامل مهمی نیست به عنوان مثال یک فن را در نظر بگیرید ، هرچه سرعت فن بیشتر باشد برای تهویه هوا بهتر خواهد بود. یا مثلا دمیدن هوا در یک اتاق برای تهویه و خنک کنندگی را در نظر بگیرید در اینجا نیز سرعت شفت موتور عاملی نیست که نیاز به تغییر و کاهش داشته باشد.
در کاربری های دیگر جایی که سرعت موتور باید کنترل شده باشد یک موتور DC بدون گیربکس نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد. مثلا کاربری هایی مثل در های اتوماتیک کشویی یا قسمت چرخان یک فر آشپزخانه بیاز به کنترل و کاهش سرعت دارند.
به طور خلاصه میتوان گفت اینکه موتور در چه جایی استفاده میشود تعیین میکند که نیاز به گیربکس هست یا خیر.
تفاوت الکتروموتور AC و DC برای کاربریهای صنعتی
الکتروموتور های برق متناوب شبکه (Alternate Current) و جریان مستقیم (Direct Current) برای تامین نیروی مورد نیاز برای کاربرد های مختلف صنعتی استفاده می شوند. در حالی که الکتروموتور DC از موتور های...
بیشتر بخوانیدتفاوت سروو موتور و الکتروموتور القایی
خیلی از مواقع تفاوت ها و شباهت های موتور الکتریکی القایی و سروو موتورها از دید صنعت گران و تولید کنندگتن و حتی طراحان سیستم های الکترومکانیکی پنهان است.در این مقاله سعی میکنیم...
بیشتر بخوانید