پمپ آب

پمپ آب

در این مطلب به صورت کلی توضیحاتی ساده را در مورد پمپ آب ارائه داده و در مورد موارد زیر صحبت خواهیم کرد.

همه چیز در مورد پمپ آب

  • پمپ چگونه کار میکند؟
  • پمپ آب چه کار میکند؟
  • چه نوع پمپ آبی نیاز داریم؟
  • انواع متفاوت پمپ های آب

پمپ های آبی و سیستم های آبیاری تجهیزات کنترل آب هستند که از پمپاژ برای تخلیه اشکال مختلف آب از محل های ساخت و ساز، بستر رودخانه ها، کف معادن، شبکه های مترو و زیرزمین، تونل ها و حتی ساختمان های مسکونی استفاده می‌کنند.

برای بسیاری از سایت ها این سیستم ها در طول فصول بارانی و در مناطق سیلاب خیز بسیار حیاطی هستند چون آب های زیرزمینی و باران می‌توانند کل سایت و کارگاه را در عرض چند ساعت پر از آب کرده و باعث فرسایش سطح، آسیب های ساختاری و خرابی و تاخیر در اجرای برنامه های پروژه ها شوند.

آبگیری با پمپ آب

انواع پمپ های آب متداول 

انواع متفاوتی از پمپ های آبی از قبیل پمپ های سانتریفیوژی یا بشقابی، پمپ های جتی و کفکش ها و شناورها موجود هستند که هریک کاربری خاص خود را در موارد مشخص دارا هستند.

بعضی از سیستمها انتقال آب به گونه ای طراحی و نصب میشوند که به صورت دائم کار در محل برای مقاصد طولانی مدت به کار گرفته شوند و در هر لحظه که نیاز به پمپاژ باشد به سرعت شروع به کار می‌کنند.

در حالی که برخی از پمپ های آبی معمولا پس از نفوذ آب نصب شده و یا به صورت کوتاه مدت در زمانی که آسیبی رخ داده یا نفوذ آبی صورت گرفته است مورد استفاده قرار می‌گیرند.

پمپ آب چگونه کار می‌کند؟

انواع متفاوتی از پمپ های آبی برای مصارف مختلف طراحی و ساخته میشود از پمپ های سانتریفیوژی یا بشقابی گرفته تا جتی و کف کش ها و شناورها و پمپ های جابجایی مثبت (positive displacement pump) تمامی این پمپ ها خدمات پمپاژ و انتقال آب را انجام میدهند اما هرکدام به نحوه متفاوتی عمل میکنند. مفهوم اصلی پمپ آب استفاده از یک موتور (عموما موتور الکتریکی) برای تولید انرژی دورانی یا جنبشی و تبدیل آن به انرژی برای حرکت سیال ( انرژی هیدرومکانیکی) است.

پمپ های سانتریفیوژی

این نوع پمپ ها بوسیله یک یا دو پروانه کار می‌کنند که سیال وارد چرخه پروانه میشود و به وسیله نیروی گریز از مرکز از طریق نوک پروانه به بیرون خارج میشود. این فرایند باعث می‌شود تا سرعت و فشار سیال بیشتر شود و به سمت خروجی پمپ هدایت می شود.

الکترو پمپ بشقابی

پمپ های جابجایی مثبت

در این پمپ حجم مشخصی از سیال هنگام ورود به درون پمپ ،میان اجزاء پمپ (چرخدنده، پروانه) به دام افتاده و تحت فشار قرار میگیرد و سپس به سمت دهانه خروجی فرستاده میشود. در واقع در پمپ های جابجایی انتقال انرژی از پمپ به سیال به صورت متناوب انجام میشود.

پمپ آب جابجایی مثبت

از مشخصات و ویژگی های بارز پمپ های جابجایی این است که مقدار دبی با مقدار فشار وارده از پمپ تقریبا رابطه ای ندارد و میتوان گفت دبی (آبدهی) آنها مستقل از فشار خروجی آنها است.

این در صورتی است که پمپ های سانتریفیوژی با توجه به میزان فشار تولید شده توسط پروانه های پمپ هد و دبی متفاوتی را به مصرف کننده ارائه می‌دهند.

پمپ ها با جابجایی مثبت از نظر ساختاری به سه دسته پمپ های دنده ای و پره ای و پیستونی تقسیم میشود. ازآنها برای انتقال سیالات با ویسکوزیته یا لزجت بالا استفاده می‌شود.

مشاهده دسته بندی کامل محصولات همراه قیمت

 

پمپ آب چه کار می‌کند؟

هدف اصلی سیستم پمپاژ آب انتقال آب از محلی به محل دیگر است، همچنین از آنها برای استخراج آب و حذف آب هنگام حفاری،در کارخانه های فاضلاب،در مناطق سیل زده یا هنگام برخورد با چاه  آب یا نفت استفاده میشود.

استفاده از پمپ های آب محدود به سایت های ساختمانی نمیشوند و در ساختمان های مسکونی ،سایت های صنعتی و غیره به منظور کمک به آبگیری یا ابیاری نیز استفاده میشوند.

عضو اصلی یک سیستم پمپاژ پمپ آب است ولی توجه به نوع پمپ با توجه به کاربری و نیاز برای کارکرد بهینه و موثر الزامی است.

چه نوع پمپ آبی نیاز داریم؟

زمانی که دنبال نوع پمپ آب مناسب برای کار خود هستید باید محل عملیات و اندازه عملیات و فاصله مورد نیاز را در نظر بگیرید. همه این عوامل تعیین می کنند که به چه نوع سیستم پمپ آبی نیازمند هستید.

سیستم های پمپ آب اغلب دارای طول لوله کشی یا شیلنگ متفاوتی هستند بنابراین باید مطمئن شوید که آب باید چه مسافتی را طی کند. این امر در آب گیری چاه یا کار آبگیری زمینی حائز اهمیت است.

برای کار پمپاژ فواصل زیاد استفاده از یک پمپ با هد بالا توصیه میشود. این در حالی است که در صورت وجود اختلاق ارتفاع بیم پمپ و سطح آب استفاده از پمپ های شناور توصیه میشود.

نکته تعیین کننده دیگر در انتخاب پمپ آب در نظر گرفتن محل استفاده است که میتواند مشخص کند کدام پمپ بهتر است. برای مثال هنگام استفاده در مناطق مسکونی ممکن است محدودیت های صوتی وجود داشته باشد بنابراین پمپ آب کم صدا میتواند انتخاب بهتری باشد.

انواع پمپ آب

پمپ های آب با توجه به نوع ساخت و کاربری مورد نیاز به انواع بسیار زیادی طبقه بندی میشوند اما به صورت کلی میتوانیم به صورت زیر به آنها اشاره کنیم.

سیستم های آب گیری زمینی

این سیستم ها معمولا در سایت های ساخت و ساز و ساختمانهایی که دارای طبقات زیر زمین هستند و به آبهای زیرزمینی دسترسی دارند استفاده استفاده میشوند. به طور مثال زمانی که حفاری انجام میشود آبهای زیرزمینی قبل از پمپاژ شدن، در مخزن های نصب شده جمع آوری میشوند.

این سیستم ها برای کاهش موقت فشار منافذ یا سطح آب ، بازگرداندن خاک به شرایط خشک،پایدار و ایمن به ویژه برای مکانهای حفاری که زیر سطح آب زیرزمینی هستند استفاده میشوند.

این کار یک روش مقرون به صرفه است در صورتی که نشت بیش از حد میتواند باعث ناپایداری خاک شده و رفع آن بسیار زمان بر و هزینه بر خواهد بود.

بنا به دلایل ذکر شده اغلب از سیستم های آبگیری و سیستم های زهکشی و تصفیه استفاده میشود که این امکان ایجاد شود تا از هرگونه مشکل آب و گل و لای و ناپایداری خاک جلوگیری شود.

پمپ های با هد بالا

در مکان هایی که نیاز پمپاژ سیال در سربالایی یا پمپاژ برای فواصل طولانی وجود دارد استفاده میشوند. معمولا پمپ های هد بالا بع دلیل ماهیت کار سنگین (heavy duty) پمپ و توانایی پمپاژ آب با فشار بالا میتوانند دبی یا ابدهی بیشتری را تامین کنند.

پمپ های قابل حمل

اگر به دنبال یک سیستم پمپاژ قابل حمل هستید که بتواند آب را از قایق ، زیرزمین یا یک منبع آب گرم یا یک چنین وضعیتی خارج کند پمپ آب قابل حمل یکی از بهترین گزینه ها است.آنها همچنین میتونند به انتقال آب از منطقه ای به منطقه دیگر کمک کنند زیرا میتوانند فشار آب خط را افزایش داده و به آبیاری چمن و باغ ها کمک کنند.

پمپ های بی صدا

بی شک نام این پمپ ها به دلیل سطح کم صدایی است که در هنگام کار کردن ایجاد میکنند. این نوع پمپ ها اغلب در سایت های ساختمانی که نیاز به کنترل جریان آب یا سیلاب ، کاربرد های فاضلاب یا عملیات حفاری مورد استفاده قرار میگیرند.

این پمپ ها به دلیل دارا بودن کاور های عایق صدا ، صدای پمپ معمولی را کاهش میدهند و در عین حال فشار مناسب را حفظ میکنند.

آنها برای مکان های ساخت و ساز واقع در مناطق مسکونی و یا در کارگاه هایی که صدا باید به حداقل برسد بسیار مناسب هستند.

پمپ های شناور

سیستم های پمپ شناور دستگاه پمپاژ آبی هستند که دارای یک موتور الکتریکی مهر و موم شده است که به بدنه پمپ متصل شده است و به پمپ آب اجازه میدهد که در آب غوطه ور شود.

این پمپ ها که از پمپ های جتی کارامد تر هستند به جای مکش سیال، آن را به سطح فشار میدهند. این روش پمپاژ آب مزایای زیادی دارد چون از ایجاد حفره (کاواک زایی یا cavitation) جلوگیری میکند. این مشکل زمانی رخ میدهد که اختلاف ارتفاع بین سطح سیال و پمپ وجود دارد.

( کاواک زایی: ایجاد تعداد بسیار زیادی حباب کوچک و از بین رفتن ناگهانی آنها در مایعی که فشار آن به‌شدت و به ‌تندی تغییر می‌کند:cavitation)

کاویتاسیون یا کاواک زایی

 

پمپ های شناور عموما در محل های مسکونی، تجاری و صنعتی که نیاز به استخراج آب دارند، در یک گمانه پایین می‌روند. استفاده از این پمپ ها در چاه آب یا نفت در دکل های دریایی یا کارخانه فاضلاب رایج است. از دیگر کاربری های آنها میتوانیم به زهکشی، پمپاژ گنداب یا هرز آب و همچنین پمپاژ صنعتی و عمومی و حتی پمپاژ دوغاب استفاده کرد.

برای تهیه یک سیستم پمپاژ مناسب توصیه ما به شما این است که حتما با کارشناسان فنی در این زمینه مشورت های لازم صورت گیرد تا دچار اتلاف هزینه و زمان نشوید.


فروشگاه آبادگرموتور واقع در بازار سعدی جنوبی توزیع کننده کالاهای صنعتی و کشاورزی، الکتروموتور تک فاز و الکتروموتور سه فاز ، انواع الکتروگیربکس و گیربکس های صنعتی و انواع پمپ آب آماده ارسال کالای صنعتی درخواستی به اقصی نقاط ایران می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *